Συνεδρίαση Δ.Σ. 13/3/2024

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της 13ης.3ου.2024, έγιναν οι ακόλουθες ενημερώσεις και ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
1) Η Πρόεδρος Γιώτα Τσακούλια ενημέρωσε για την συνάντηση των εκπροσώπων των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με την Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και Παναγιώτη Τσακλόγλου. Για κανένα από τα αιτήματα τα οποία είχαν ήδη υποβληθεί εγγράφως δεν λάβαμε απάντηση. Επίσης η εκπρόσωπος του Συλλόγου μας υπέβαλε έγγραφο, το οποίο ήδη είχε σταλεί ηλεκτρονικά, που αφορά το θέμα στελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ λόγω του ότι η εκδίκαση ενστάσεων, προσφυγών (Τομέας Νομικών) καθυστερεί ήδη από το 2018. Επίσης ενημέρωσε για την εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών για την ισότητα των φύλων και στην οποία εκδήλωση έγιναν εξαιρετικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις.
2) Η Ρόζη Κουχτσόγλου ενημέρωσε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και η εκδήλωση της 27ης.3ου.2024 με θέμα “Ύμνος εις την Ελευθερία”.
3) Η Γιώτα Τσακούλια και η Πόλυ Αγιοστρατίτη ενημέρωσαν για τη νομολογία τη σχετική με το έννομο συμφέρον σωματείου για την άσκηση πρόσθετης παρέμβασης σε δίκες των μελών του ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:
1) Σε υποθέσεις που αφορούν ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά θέματα των μελών του Συλλόγου αρμοδιότητας Διοικητικών Δικαστηρίων ο Σύλλογος θα ασκεί πρόσθετη παρέμβαση. Τα έξοδα θα καλύπτονται από το ενδιαφερόμενο μέλος το οποίο θα ορίζει και τον πληρεξούσιο δικηγόρο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.
2) Για την ύλη της εφημερίδας αποφασίστηκε ομόφωνα ότι σε περίπτωση που η συντακτική επιτροπή κρίνει ότι ένα κείμενο χρήζει οποιασδήποτε τροποποίησης, θα γίνεται σε συνεργασία με τον συντάκτη του κειμένου.
                        Αθήνα, 14/3/2024
                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                            Η Πρόεδρος
Scroll to Top