Υπόμνημα για τη φορολόγηση των αναδρομικών

 

ΠΡΟΣ

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη

Την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την απόλυτη δυσαρέσκειά μας, γιατί παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και έγγραφες οχλήσεις σύσσωμων των Συνταξιουχικών οργανώσεων, συνεχίζεται η ληστρική φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Μετά την εκταμίευση και καταβολή των  “κουτσουρεμένων ” αναδρομικών των κυρίων συντάξεων, κατά φαλκίδευση και καταστρατήγηση των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ, μη καταβάλλοντας περικοπές επικουρικών συντάξεων, Δώρα επικουρικών και κυρίων συντάξεων, σπεύσατε με ταχύτητα φωτός να φορολογήσετε τα  “ψιχία” αυτά των αναδρομικών, μέσω του φόρου εισοδήματος και της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Έτσι, όσοι από εμάς θεωρηθήκαμε τότε “τυχεροί” (1,1 εκατομμύριο, δηλαδή μόλις το 30% του συνόλου των συνταξιούχων !!!), που τους καταβλήθηκε το γνωστό 11μηνο των παράνομων και αντισυνταγματικών περικοπών των κυρίων συντάξεων  (6/2015 έως 5/2016), σύμφωνα και με τη ξανασυζητημένη απόφαση του ΣτΕ, κληθήκαμε να επιστρέψουμε ως φορολόγησή τους ποσά που κυμαίνονται από 20% έως και  55% (!!!)

των όσων εισπράξαμε, με βάση την κλίμακα φορολογίας των αντιστοίχων οικονομικών ετών και μάλιστα και με πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμιά υπαιτιότητα από την πλευρά μας.

Είμαστε δηλαδή οι “καημένοι τυχεροί συνταξιούχοι” που ατυχήσαμε γιατί θέλαμε επιτακτικά εδώ και καιρό να μας καταβάλει η Πολιτεία και αναδρομικά.

Μεσοσταθμικά, έχει υπολογιστεί ότι θα κληθούμε να επιστρέψουμε στα δημόσια ταμεία, το 33% από τα “ψίχουλα” των αναδρομικών που λάβαμε !!!

Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ, Κυρία Υπουργέ, Κύριοι της Κυβέρνησης, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις με επανειλημμένα έγγραφα και διαβήματά τους έχουν ζητήσει έγκαιρα να σταματήσει η φορολόγηση των συγκεκριμένων ποσών ΑΜΕΣΑ.

Οι συνταξιούχοι, ένα από τα πιο φτωχά κομμάτια του λαού, αρκετά έχουν καταληστευθεί διαχρονικά, δεν είναι ούτε σωστό αλλά ούτε και πρέπον να εμπαίζονται κιόλας.

 

ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ !!!

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων  Δικηγόρων

Η Πρόεδρος                                        Ο  Γενικός  Γραμματέας

Παναγιώτα Τσακούλια                        Χρήστος Κατριβάνος

Scroll to Top