Απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου σχετικά με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αφορά στην λειτουργία της ΑΔΑΕ

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων κομμάτων, πολιτικών  και αξιωματούχων, δημοσιογράφων κλπ.

Οι ακόμη μη διαλευκανθείσες συνακροάσεις – υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας τα έτη 2016, 2019, 2020 και 2022, οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, είναι μερικές μόνο από τις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και ειδικότερα στην προκειμένη του απορρήτου των επικοινωνιών, τον Δεκέμβριο 2022 ψήφισε τον ν. 5002/2022  ο οποίος ουδεμία ουσιαστική προστασία των άνω δικαιωμάτων προσφέρει.

Σε συνέχεια αυτού, προ μίας εβδομάδας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος εξέδωσε την γνωστή πια σε όλους μας υπ αρ. 1/2023 γνωμοδότησή του με την οποία παρεμβαίνει «ωμά» στην λειτουργία της ΑΔΑΕ και γνωμοδοτεί επί θεμάτων πέραν της γνωμοδοτικής  αρμοδιότητάς του.

Να θυμίσουμε ότι, κακώς κατά την άποψή μας, η ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αντίθεσή του απέναντι σε αυτή την ενέργεια του κ. Εισαγγελέα αλλά και σε κάθε ενέργεια που καταπατά τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών για τα οποία δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε.

Συντασσόμαστε με την θέση του ΔΣΑ όπως εκφράστηκε στην από 12/1/2023 απόφαση του ΔΣ αυτού και την οποία μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο και δηλώνουμε ότι θα συμπαραταχθούμε μαζί του σε κάθε πράξη αντίστασης κατά της παραβίασης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Scroll to Top