ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 20.12.2022

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ:  Εκφράστηκαν προβληματισμοί για την μη ικανοποιητική συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων όπως π.χ. Παναττικό Συλλαλητήριο της 12ης.12ου.2022.  Για τη Γ.Σ. της 8ης.12.2022 εκφράστηκαν προβληματισμοί όχι για την αριθμητική-ποσοτική συμμετοχή σε αυτή των μελών του Συλλόγου, που δεν ήταν αμελητέα, αλλά κυρίως για την μη συμμετοχή με απόψεις – προβληματισμούς και προτάσεις για την πορεία των συνταξιοδοτικών και άλλων θεμάτων που εντάσσονται στους σκοπούς του Συλλόγου. Με αφορμή τα παραπάνω τα μέλη του ΔΣ αλλά και μέλη του Συλλόγου πρέπει να κινηθούν στην κατεύθυνση της έντασης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.
   Για  το μητρώο μελών: Τα μέλη του ΔΣ που επικοινώνησαν με πολλά μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την άποψη ότι η επαφή ήταν εποικοδομητική και πρέπει να συνεχιστεί.
   Για το ΠΔ 80/2022 που κωδικοποίησε τις ισχύουσες διατάξεις εργατικού δικαίου: Με το διάταγμα αυτό (και όχι με νόμο) τέθηκαν σε εφαρμογή αντεργατικές διατάξεις και η Εύη Ευσταθίου – Καρύθρακα ανέλαβε να γράψει σχετικό άρθρο.
   Για την ύλη της εφημερίδας έγιναν δεκτές οι προτάσεις της Εύης Ευσταθίου – Καρύθρακα και της Γιάννας Παλούμπη για τη συμμετοχή σε μόνιμη βάση του Στέλιου Κουρνιανού και της Ίριδας Αυδή – Καλκάνη στη διαμόρφωση της ύλης της εφημερίδας. Επίσης η Πόλυ Αγιοστρατίτη επεσήμανε ότι η ύλη της εφημερίδας πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα συνταξιοδοτικά θέματα.
   Ακόμη ο Σταύρος Πατρικουνάκος πρότεινε να ασχοληθούμε με τη συγγραφή της ιστορίας του Συλλόγου και να συνεργαστούμε με το Σύλλογο Συνταξιούχων Δικηγόρων Περιφέρειας Εφετείου Θεσσαλονίκης και τον νεοϊδρυθησόμενο Σύλλογο Συνταξιούχων Δικηγόρων Πειραιά.  Η Στέλλα Παπανικολάου θα αναλάβει να βρει χώρο για τις συναντήσεις των μελών του Συλλόγου την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα που είχαν διακοπεί εξ αιτίας του κορωνοϊού και ο Σταύρος Πατρικουνάκος πρότεινε την οργάνωση  εκδρομής.
    Για την εκδήλωση “ΝΟΜΟΣ και ΔΙΚΑΙΟ” που είχε προταθεί σε προηγούμενο συμβούλιο από τη Ρόζη Κουχτσόγλου: Εκτός από τα μέλη του ΔΣ που δήλωσαν ότι θα ασχοληθούν, θα ασχοληθούν και δικηγόροι εν ενεργεία και άλλοι νομικοί.  Η  Ρόζη Κουχτσόγλου αναφέρθηκε διεξοδικά στην εκδήλωση της 17ης.12ου.2022 (80  χρόνια Θέατρο Τέχνης). Μέλη του ΔΣ επεσήμαναν ότι η εκδήλωση αυτή ήταν πολύ καλή. Ακόμη η Ρόζη Κουχτσόγλου πρότεινε επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Η σπασμένη στάμνα”, ενώ μετά από πρότασή της θα οργανωθεί ο γύρος της Ακρόπολης και επίσης περίπατος στα μέρη που είχαν καταληφθεί και χρησιμοποιηθεί από τους Γερμανούς την περίοδο 1940-1944.
    Τέλος μετά από αποχή δύο χρόνων λόγω του κορωνοϊού, με την έλευση του 2023 θα κόψουμε, σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθούν εγκαίρως, την πρωτοχρονιάτικη πίττα μας.
                                    Αθήνα  22.12.2022
                                              Για  το ΔΣ
                                           Η Πρόεδρος
                                      Παναγιώτα  Τσακούλια
Scroll to Top